Gambaspies met olijven, venkel en citroen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de barbecue voor om direct te kunnen grillen.
  2. Snijd de venkel in 8 mooie, dunne plakken.
  3. Spies de garnalen, de olijven en de venkel om en om aan prikkers en marineer met citroenolie, citroensap, citroenrasp, versgemalen peper en zout. Laat ongeveer 1 uurtje marineren.
  4. Grill de spiesen om en om tot ze mooi gekleurd zijn en net gaar.
  5. Maal er voor het serveren nog wat peper en citroenschil over. Garneer met topjes dille.
  6. Serveer met de aioli.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 12 hele garnalen (gamba’s) met kop
  • 1 venkel
  • 12 uitgelekte groene olijven
  • 4 takjes dille
  • 2 el citroenolie
  • 1 citroen
  • 4 tl aioli
  • scheutje olijfolie
  • versgemalen peper
  • zout