Gegrilde maiskolf met een dip van roomkaas

Bereidingswijze

  1. Verwarm de barbecue voor met een indirecte zone van ongeveer 150 graden.
  2. Snijd de maïskolven doormidden en prik ze aan stevige prikkers.
  3. Meng de roomkaas met limoensap en -rasp en breng lekker op smaak met versgemalen peper en zout.
  4. Leg de maïskolven in een vuurvaste schaal op de barbecue en laat indirect rondom roosteren. Smeer lichtjes in met de barbecuesaus tot een mooi glimmend laagje is ontstaan.
  5. Schaaf ondertussen de manchego in plakjes en leg op de maïskolven. Laat er lekker overheen smelten. Serveer met de roomkaas.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 2 voorgegaarde maïskolven
  • 75 gram manchego kaas
  • 2 el barbecuesaus
  • 4 el roomkaas
  • 1 limoen
  • versgemalen peper
  • fleur de sel