Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Gemarineerde zalm van de barbecue met venkelsalade
Gemarineerde zalm van de barbecue met venkelsalade
Bereidingswijze
Leg de zalmfilets met de vleeskant naar beneden in een ondiepe schaal, schenk over iedere filet wat bietensap en kruid het geheel rijkelijk met versgemalen peper en zout. Laat minimaal 1 uur marineren.
Verwarm de barbecue voor met een indirecte zone van ongeveer 150 graden.
Kook ondertussen de rest van het bietensap in een steelpan in tot het stroperig wordt. Neem van het vuur en laat afkoelen.
Maak de venkel schoon, schaaf zeer dun op de mandoline en leg 10 minuten in ijswater.
Neem uit het ijswater, laat zeer goed uitlekken en maak aan met limoenrasp, limoensap en citroenolie. Kruid stevig met versgemalen peper en een snufje zout.
Haal de zalm uit de marinade, dep goed droog en leg met de velkant naar beneden op het barbecuerooster. Rooster ongeveer 8 minuten, de zalm mag mooi glazig blijven.
Dresseer de zalm op een bord en rasp er nog wat limoen overheen. Serveer er luchtig de venkel langs en garneer met de topjes dille.