Gemarineerde zalm van de barbecue met venkelsalade

Bereidingswijze

  1. Leg de zalmfilets met de vleeskant naar beneden in een ondiepe schaal, schenk over iedere filet wat bietensap en kruid het geheel rijkelijk met versgemalen peper en zout. Laat minimaal 1 uur marineren.
  2. Verwarm de barbecue voor met een indirecte zone van ongeveer 150 graden.
  3. Kook ondertussen de rest van het bietensap in een steelpan in tot het stroperig wordt. Neem van het vuur en laat afkoelen.
  4. Maak de venkel schoon, schaaf zeer dun op de mandoline en leg 10 minuten in ijswater.
  5. Neem uit het ijswater, laat zeer goed uitlekken en maak aan met limoenrasp, limoensap en citroenolie. Kruid stevig met versgemalen peper en een snufje zout.
  6. Haal de zalm uit de marinade, dep goed droog en leg met de velkant naar beneden op het barbecuerooster. Rooster ongeveer 8 minuten, de zalm mag mooi glazig blijven.
  7. Dresseer de zalm op een bord en rasp er nog wat limoen overheen. Serveer er luchtig de venkel langs en garneer met de topjes dille.
  8. Lepel er tenslotte de bietensiroop bij.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 4 porties zalmfilet van ongeveer 100 gram
  • 1 fles bietensap
  • 1 grote venkel
  • 4 takjes dille
  • 2 el citroenolie
  • 1 limoen
  • versgemalen peper
  • zout