Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Kook de rijst gaar in 7 à 8 minuten. Schil de zoete aardappel, snijd er dunne chips van, bak in hete olie van 175°Celsius en bestrooi met cajun kruiden. Schil de komkommer, schaaf in dunne linten. Snijd de ui ringen in halve ringen.
Verwarm de sushi azijn lauwwarm, haal van het vuur en marineer de ui en komkommer linten (apart) ca. 10 minuten in. Rol de komkommerlinten op.
Verwarm de daging rendang in een pan, magnetron of in een steamer en roer er een eetlepel ponzu saus door. Dresseer de rijst en daging rendang op een voorverwarmd bord (of in aparte kommetjes). Garneer af met in partjes gesneden limoen, komkommer, ui ringen, zoete aardappel chips en de eetbare viooltjes.
Tip
U kunt het gerecht extra op smaak en kleurrijk maken met ringetjes bosui en / of rode peper.
Ingrediënten
800 g daging rendang BL1, Meesterschap van het Huis