- Rooster in een droge pan op middelhoge stand de kardemom, komijn, kruidnagel en chilivlokken 1 minuut tot ze geuren. Doe ze in een kom en laat afkoelen.
- Smelt de smen en laat de oregano en korianderzaad op lage stand 5 minuten meetrekken.
- Snijd het vet en vliesjes van het staartstuk en snijd het magere vlees in stukken. Hak het vervolgens nog wat fijner. Meng het vlees in een grote pan op zeer lage stand met de warme smen. De temperatuur moet niet zo laag zijn dat de smen stolt, maar ook niet zo hoog dat het vlees gaart. Breng op smaak met de geroosterde specerijen. meng alles even door en voeg zout naar smaak toe.
- Serveer met de feta en de baby kale.
- 1 tl gemalen kardemom
- 1 tl gemalen komijnzaad
- ½ tl gemalen kruidnagel
- 2 tl chilivlokken (+ extra naar smaak)
- 50 g smen
- 1 tl gedroogde oregano
- 1 tl korianderzaad
- 400 g runderstaartstuk (picanha)
- 50 g feta, verkruimeld
- 1 handje baby kale