Zoete aardappel soep met geroosterde pompoen en pecorino

met Knorr Professional Pompoen crème soep

Gang
Hoofdgerecht Voorgerecht
Aantal Personen
10

Bereidingswijze

Soep

  1. Breng twee liter water aan de kook en voeg de zoete aardappel en de paprika toe.
  2. Breng opnieuw aan de kook en voeg de kruiden en de chili toe.
  3. Kook het geheel gedurende 15 minuten rustig door.
  4. Pureer de soep met een staafmixer of in een blender.
  5. Giet de basis terug in de pan en voeg al roerend het afgewogen soeppoeder toe.
  6. Kook de soep gedurende 5 minuten rustig door.
  7. 7Voeg de quinoa en de mais toe.

Geroosterde pompoen

  1. Halveer de pompoen en verwijder de pitten.
  2. Snijd ze met de schil in grove stukken.
  3. Meng ze met wat olijfolie en kruid ze met knoflook, chili flakes, zout en peper.
  4. Rooster de gesneden pompoen gedurende ca. 20 min op 185°C in de oven.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

Soep

  • 2l Water
  • 250g zoete aardappels
  • 150g rode paprika
  • 2g Stoof kruiden
  • 2g chili flakes
  • 200g Knorr Professional Pompoen Creme soep
  • 70g quinoa, gekookt
  • 100g mais korrels

Geroosterde pompoen

  • 1st Hokkaido pompoen
  • 30g olijfolie
  • 4g Knorr Primerba Knoflook
  • 1g chili flakes
  • zout & peper

Garnering

  • 100g pecorino
  • 1bakje Affila cress
  • 1g chili flakes