Zoete aardappel soep met geroosterde pompoen en pecorino

met Knorr Groente bouillon Authentiek als basis

Gang
Hoofdgerecht Voorgerecht
Aantal Personen
10

Bereidingswijze

Soep

  1. Verwarm de olie. Smoor de ui samen met de kruiden en de chili.
  2. Voeg de paprika, zoete aardappel, room en het water toe.
  3. Breng het geheel aan de kook en voeg groentebouillon toe.
  4. Kook de soep voor tenminste 15 minuten tot de aardappels gaar zijn.
  5. Pureer de soep met een staafmixer of in een blender.
  6. Voeg de quinoa en de mais toe.

Geroosterde pompoen

  1. Halveer de pompoen en verwijder de pitten.
  2. Snijd ze met de schil in grove stukken.
  3. Meng ze met wat olijfolie en kruid ze met knoflook, chili flakes, zout en peper.
  4. Rooster de gesneden pompoen gedurende ca. 20 min op 185°C in de oven.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

Soep

  • 30g zonnebloemolie
  • 75g ui
  • 2g Stoof kruiden
  • 2g chili flakes
  • 150g rode paprika
  • 500g zoete aardappels
  • 1dl room
  • 1l Water
  • 30g Knorr Groente bouillon Authentiek
  • 70g quinoa, gekookt
  • 100g mais korrels

Geroosterde pompoen

  • 1st Hokkaido pompoen
  • 30g olijfolie
  • 4g Knorr Primerba Knoflook
  • 1g chili flakes
  • zout & peper

Garnering

  • 100g pecorino
  • 1bakje Affila cress
  • 1g chili flakes