Bitterballetjes met chorizo, geitenkaas en pompoen

Gang
Hapje

Bereidingswijze

  1. Schil de pompoen en snijd in blokjes van 1 cm. kook de pompoenblokjes 5 min. Giet af.Prak grof met een vork en laat afkoelen. Je mag nog stukjes pompoen zien.
  2. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de chorizo 5 min. op middelhoog vuur krokant. Laat uitlekken op keukenpapier. Verkruimel de geitenkaas en chorizo boven de pompoen. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng alles goed door elkaar. Is het mengsel te slap? Laat 15 min. afkoelen in de koelkast.
  3. Doe de bloem in een kom. Breek de eieren boven een andere kom en klop los met een vork. Doe de panko in een derde kom. Vorm met natte handen balletjes ter grootte van een walnoot van het mengsel. Wentel de balletjes achtereenvolgens door de bloem, het ei en de panko.
  4. Verhit de olie in een (frituur)pan tot 180 °C. Frituur de bitterballen ongeveer 3 min. of tot ze goudbruin zijn. Neem met een schuimspaan uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier.

Ingrediënten

  • 800 g fles pompoen
  • 100 g chorizo
  • 125 g zachte geitenkaas
  • 50 g tarwebloem
  • 2 middelgrote eieren
  • 100 g panko