Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Bitterballetjes met chorizo, geitenkaas en pompoen
Bitterballetjes met chorizo, geitenkaas en pompoen
Gang
Hapje
Bereidingswijze
Schil de pompoen en snijd in blokjes van 1 cm. kook de pompoenblokjes 5 min. Giet af.Prak grof met een vork en laat afkoelen. Je mag nog stukjes pompoen zien.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de chorizo 5 min. op middelhoog vuur krokant. Laat uitlekken op keukenpapier. Verkruimel de geitenkaas en chorizo boven de pompoen. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng alles goed door elkaar. Is het mengsel te slap? Laat 15 min. afkoelen in de koelkast.
Doe de bloem in een kom. Breek de eieren boven een andere kom en klop los met een vork. Doe de panko in een derde kom. Vorm met natte handen balletjes ter grootte van een walnoot van het mengsel. Wentel de balletjes achtereenvolgens door de bloem, het ei en de panko.
Verhit de olie in een (frituur)pan tot 180 °C. Frituur de bitterballen ongeveer 3 min. of tot ze goudbruin zijn. Neem met een schuimspaan uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier.