Kaassoesjes met blauwaderkaas en karamel

Kaassoesjes met blauwaderkaas en karamel van Banyuls & saint flour met druiven en honing. Lekker te combineren met Gerárd Bertrand Banyuls.

Gang
Hapje
Aantal Personen
20
Bereidingstijd
40 minuten

Bereidingswijze | Huisgemaakt hapje | kaassoesjes met blauwaderkaas en karamel van Banyuls

  1. Verwarm de oven voor op 185 °C.
  2. Verwarm in een steelpan de melk met de roomboter tot het kookpunt en voeg er al roerende de tarwebloem aan toe. Blijf op een laag pitje enkele minuten roeren tot een deegbal is ontstaan en het begint te zweten.
  3. Neem van het vuur en roer er 1 voor 1 de eieren doorheen. Zorg dat je snel blijft roeren, zodat de eieren niet gaan stollen.
  4. Verkruimel de kaas en meng direct door het beslag als het nog warm is. Kruid de massa eventueel met versgemalen peper.
  5. Schep de massa in een spuitzak met een glad spuitmondje.
  6. Spuit 20 mooie gladde bolletjes op een bakplaat met bakpapier of een bakmatje.
  7. Plaats in de voorverwarmde oven en bak in ongeveer 25 minuten goudbruin en gaar. 
  8. Neem uit de oven, leg op een rooster en laat afkoelen.
  9. Kook ondertussen de kristalsuiker met de banyuls tot een karamel. Neem de pan van het vuur en laat het afkoelen tot de vloeistof begint te stollen.
  10. Haal de bovenkant van de soesjes voorzichtig door de karamel en leg ze met de karamel naar boven op een schaal.

Bereidingwijze | kant-en-klaar hapje | saint flour met druiven en honing

  1. Snijd 8 mooie puntjes van de blauwaderkaas en leg op 4 kleine bordjes.
  2. Snijd de druiven doormidden en schep in een kommetje. Voeg de honing toe en warm kort op in de magnetron.
  3. Lepel de druifjes met de honing over de kaas en garneer met de bloemblaadjes.

Producten uit dit recept

Ingrediënten | huisgemaakte hapje | kaassoesjes met blauwaderkaas en karamel van Banyuls

  • 125 ml melk
  • 65 g roomboter
  • 70 g tarwebloem
  • 2 eieren
  • 75 g Bleu d'Auvergne
  • 125 g kristalsuiker
  • 35 ml banyuls
  • versgemalen peper
  • zout

Ingrediënten | kant-en-klaar hapje | saint flour met druiven en honing

  • Saint Flour cremeux uit het kaas- en wijnplateau
  • 4 el bloemenhoning
  • 100 g pitloze witte druiven
  • bloemblaadjes van eetbare viooltjes

Publicatie datum: 16 november 2021