Clam chowder in a breadbowl

Clam chowder, geserveerd in gebakken brood met pecorino en rouille

Gang
Bijgerecht Hoofdgerecht Lunchgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
30 minuten

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 185 °C.
  2. Snijd het kapje van de bollen en pluk het kruim uit de onderste helft.
  3. Besprenkel de binnenkant van de broodbol en het kapje met olijfolie. Rasp de pecorinokaas.
  4. Bestrooi zowel het kapje als de binnenkant van het brood met de geraspte kaas, de kerriepoeder en kruid met versgemalen peper. 5. Leg op een bakplaat en laat mooi goudbruin bakken gedurende ongeveer 15 minuten.
  5. Snijd met een scherp mes de maiskorrels langs de kolf af.
  6. Verwarm een scheutje olijfolie in een antiaanbakpan en rooster er op een middelhoog vuur de korrels in tot ze mooi gekleurd en net gaar zijn. Neem van het vuur en voeg de peterselie toe.
  7. Breng de clam chowder al roerend aan de kook in een steelpan.
  8. Verdeel de clam chowder over de breadbowls en verdeel er de maiskorrels over.
  9. Serveer er de rouille apart bij.
×

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 6-8 dl clam chowder
  • 4 witte zuurdesembollen
  • 75 g pecorinokaas
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 verse maiskolf
  • 2 el fijngesneden peterselie
  • 4 el rouille
  • olijfolie
  • versgemalen peper
  • zout

Bijpassende dranksuggestie

Publicatie datum: 16 november 2021