Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Roer voor de flensjes in een kom de tarwebloem glad met de melk en voeg een voor een de eieren toe.
Voeg de suiker, het vanillemerg en een snufje zout toe en roer tot een glad beslag. Is het nog iets te dik, voeg dan een klein beetje melk toe.
Rasp voor de mandarijnen van 1 mandarijn de schil en doe dit met het sap, de honing en het vanillemerg in een steelpan. Breng aan de kook en laat inkoken tot een gebonden saus. Verfris de saus met het citroensap en de -rasp en roer er de boter doorheen.
Pel ondertussen de mandarijnen en leg in een schaal. Giet er de saus overheen, dek direct af met plasticfolie en laat afkoelen.
Bak in een antiaanbakpan in een klontje roomboter mooie, dunne flensjes en houd ze warm op een bord boven een pan met warm water.
Warm de mandarijnensaus op en voeg 2 minuten de ‘gepocheerde’ mandarijnen toe.
Dresseer de flensjes op een schaal, verdeel er de mandarijnen over en schenk er rijkelijk de saus overheen.
Schep het ijs op de flensjes en zet de schaal op tafel.
Warm de sinaasappellikeur op tot ongeveer 60 °C.
Steek de sinaasappellikeur aan met behulp van een aansteker of brandertje en giet deze al brandend over de schaal met flensjes.