Crêpes suzette met mandarijnen

Geflambeerde flensjes met mandarijn

Gang
Nagerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
45 minuten

Bereidingswijze

  1. Roer voor de flensjes in een kom de tarwebloem glad met de melk en voeg een voor een de eieren toe.
  2. Voeg de suiker, het vanillemerg en een snufje zout toe en roer tot een glad beslag. Is het nog iets te dik, voeg dan een klein beetje melk toe.
  3. Rasp voor de mandarijnen van 1 mandarijn de schil en doe dit met het sap, de honing en het vanillemerg in een steelpan. Breng aan de kook en laat inkoken tot een gebonden saus. Verfris de saus met het citroensap en de -rasp en roer er de boter doorheen.
  4. Pel ondertussen de mandarijnen en leg in een schaal. Giet er de saus overheen, dek direct af met plasticfolie en laat afkoelen.
  5. Bak in een antiaanbakpan in een klontje roomboter mooie, dunne flensjes en houd ze warm op een bord boven een pan met warm water.
  6. Warm de mandarijnensaus op en voeg 2 minuten de ‘gepocheerde’ mandarijnen toe.
  7. Dresseer de flensjes op een schaal, verdeel er de mandarijnen over en schenk er rijkelijk de saus overheen.
  8. Schep het ijs op de flensjes en zet de schaal op tafel.
  9. Warm de sinaasappellikeur op tot ongeveer 60 °C.
  10. Steek de sinaasappellikeur aan met behulp van een aansteker of brandertje en giet deze al brandend over de schaal met flensjes.

Producten uit dit recept

×

Ingrediënten

  • 4 bollen vanilleroomijs
  • 2 borrelglaasjes sinaasappellikeur

Voor de flensjes:

  • 125 g tarwebloem
  • 3 eieren (maat L)
  • 3 dl melk
  • 1 el poedersuiker
  • merg van ¼ vanillestokje
  • snufje zout
  • klontje roomboter

Voor de clementines:

  • 2,5 dl mandarijnensap of sinaasappelsap
  • 150 g honing
  • merg van ¼ vanillestokje
  • 8 mandarijnen
  • sap en rasp van ½ citroen
  • 40 g roomboter

Publicatie datum: 16 november 2021