Eton Mess

Minipavlova met bramen, yoghurtijs en lobbige room

Gang
Hapje Nagerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
15 minuten

Bereidingswijze

  1. Verwarm de helft van de bramen met de suiker, citroensap en -rasp in een steelpan en laat inkoken tot een stroperige massa is ontstaan. Neem van het vuur en laat volledig afkoelen.
  2. Klop de slagroom lobbig. Prak enkele bramen met een vork en meng door de lobbige room.
  3. Breek met een lepel de bovenkant van de meringue en verdeel er de compote en de lobbige room over.
  4. Garneer met gehalveerde bramen en leg er ten slotte een bolletje yoghurtijs op.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 250 g bramen
  • 2 el kristalsuiker
  • sap en rasp van ½ citroen
  • 2 dl slagroom
  • 4 middelgrote meringues
  • 4 bolletjes yoghurtijs

Bijpassende dranksuggestie

Publicatie datum: 16 november 2021