Hertenbiefstuk met pastinaakpuree

Hertenbiefstuk met pastinaakpuree, minibospeen en rodewijnsaus

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
40 minuten

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Schil de pastinaak en snijd de helft in kleine stukjes. Schep in een pan en zet onder water. Voeg de laurier toe en kook de pastinaak volledig gaar.
  3. Verwijder de laurier, giet de pastinaak af en vang het kookvocht op.
  4. Verwarm de aardappelpuree en stamp ondertussen de pastinaak fijn. Meng een gedeelte van het kookvocht door de aardappelpuree en kruid met zout en peper.
  5. Snijd de rest van de pastinaak met behulp van een dunschiller in dunne plakjes en kruid in een kom met een scheutje olijfolie en de gerookte paprikapoeder.
  6. Leg naast elkaar op een bakplaat met bakpapier en bak mooi goudbruin in de oven.
  7. Was de bospeen grondig onder de kraan, besprenkel met olijfolie en rooster beetgaar in een grillpan. Bak de zilveruitjes kort mee.
  8. Voeg een eetlepel honing toe aan de bospeen en laat glaceren.
  9. Dep de hertenbiefstukken droog, kruid met zwarte peper en bak 2-3 minuten per kant in een hete pan in de boter.
  10. Zet het vuur lager en laat bakken tot de gewenste cuisson. Neem uit de pan en laat even rusten onder aluminiumfolie.
  11. Verwarm de rodewijnsaus. Kruid de hertenbiefstuk met zout en trancheer. Leg in het midden van het bord en dresseer er met behulp van een steker de pastinaakpuree langs.
  12. Leg er de bospeen langs, bestrooi met de kiemgroente en lepel er de hete saus langs.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 1 middelgrote pastinaak
  • 1 laurierblad
  • 250 g aardappelpuree
  • 12 minibospenen
  • 20 uitgelekte zilveruitjes
  • 1 el bloemenhoning
  • 4 hertenbiefstukken à 150 g
  • 3 el boter
  • 20 g kiemtrio
  • 1 pot rodewijnsaus
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • olijfolie
  • versgemalen peper
  • zout

Bijpassende dranksuggestie

Publicatie datum: 16 november 2021