Kruidige gehakt kroketjes met cashewnoten saus

Gang
Hapje

Bereidingswijze

  1. Weeg de kruiden af.
  2. Verwarm een pan op het vuur met een scheutje olie, fruit hierin de ui en de knoflook aan en bak het gehakt rul.
  3. Voeg alle kruiden toe, en breng alles op smaak met zout en peper.
  4. Laat het gehakt uitlekken en afkoelen in de koelkast.
  5. Rol het koude gehakt strak in de flensjes en vries de flensjes aan.
  6. Als ze licht aan gevroren zijn dan snijd ze diagonaal in plakken van ongeveer 1,5 a 2 cm. (kop en kont kunnen weg).
  7. Vries deze plakken goed aan en paneer ze met de bloem, ei, paneermeel, ei en panneermeel.
  8. Daarna kun je ze frituren.
  9. Strooi de casewnoten door de warme sate saus en serveer deze bij de kroketjes.

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • 1/4 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel komijn
  • halve theelepel gedroogde kurkuma
  • halve theelepel gedroogde gember
  • halve theelepel gedroogde koriander
  • zout en peper
  • Kaneel
  • 1 gesnipperde ui
  • 0,5 kg rundergehakt
  • 6 Gebakken flensjes
  • Bloem
  • Ei
  • Panneermeel
  • Sate saus
  • 200 gr. Gekneusde ongezoute casewnoten