Spies van flespompoen en sjalot met citroentijm

Spiesje van rozemarijn met geroosterde flespompoen, sjalotjes en citroentijm

Gang
Hapje Bijgerecht Hoofdgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
20 minuten

Bereidingswijze

  1. Schil de pompoen en snijd in niet te kleine blokjes.
  2. Maak de sjalotjes schoon en snijd doormidden.
  3. Prik met behulp van een vleesvork een gaatje in het midden van de pompoenblokjes en de sjalot.
  4. Trek de naaldjes van de rozemarijn, maar houd de takjes wel heel.
  5. Prik de pompoen en de sjalot om en om aan de rozemarijn.
  6. Ris de citroentijm.
  7. Verwarm een scheutje olijfolie in een antiaanbakpan en bak de pompoen op een laag pitje om en om tot het net niet meer rauw is. Voeg er de citroentijm aan toe en kruid met zout en peper.
  8. Laat je gasten zelf de spies roosteren op de gourmetschaal. Doordat deze al is voorgegaard, hoeven ze het alleen nog wat kleur te geven en warm te maken. Besprenkel eventueel voor het serveren met balsamicosiroop.

Ingrediënten

  • 1/6 flespompoen
  • 8 kleine sjalotjes
  • 8 takjes citroentijm
  • 8 lange takken rozemarijn
  • olijfolie
  • versgemalen peper
  • zout

Publicatie datum: 16 november 2021