Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Spiesje van rozemarijn met geroosterde flespompoen, sjalotjes en citroentijm
Gang
HapjeBijgerechtHoofdgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
20 minuten
Bereidingswijze
Schil de pompoen en snijd in niet te kleine blokjes.
Maak de sjalotjes schoon en snijd doormidden.
Prik met behulp van een vleesvork een gaatje in het midden van de pompoenblokjes en de sjalot.
Trek de naaldjes van de rozemarijn, maar houd de takjes wel heel.
Prik de pompoen en de sjalot om en om aan de rozemarijn.
Ris de citroentijm.
Verwarm een scheutje olijfolie in een antiaanbakpan en bak de pompoen op een laag pitje om en om tot het net niet meer rauw is. Voeg er de citroentijm aan toe en kruid met zout en peper.
Laat je gasten zelf de spies roosteren op de gourmetschaal. Doordat deze al is voorgegaard, hoeven ze het alleen nog wat kleur te geven en warm te maken. Besprenkel eventueel voor het serveren met balsamicosiroop.