Vegan brownie met een chocolademousse

Vegan brownie met een chocolademousse met zeezout en chiliflakes & Rochebaron met amarenekersen. Lekker te combineren met St. Bernardus Abt. 12. 

Gang
Hapje Nagerecht
Aantal Personen
12
Bereidingstijd
20 minuten 2 uur

Bereidingswijze | Huisgemaakt hapje | Vegan brownie met pittige chocolademousse

  1. Verwarm in een steelpan ½ deciliter van de plantaardige slagroom en voeg een mespuntje van de chiliflakes en een mespuntje grof zeezout toe. Proef of het voldoende pittig en gezouten is. Voeg anders nog een snufje zeezout of chiliflakes toe.
  2. Klop ondertussen de rest van de slagroom bijna helemaal stijf en houd koud in de koelkast.
  3. Neem de warme room van het vuur en roer er de chocolade doorheen tot deze volledig is opgelost.
  4. Schep in een kom en koel terug in de koelkast tot het bijna koud is. Spatel er vervolgens voorzichtig de geklopte room doorheen en schep in een spuitzak. Laat in ongeveer 2 uur goed opstijven in de koelkast.
  5. Snijd iedere brownie in 4 blokjes en spuit er een mooie dot van de chocolademousse op. Garneer met enkele korrels zeezout en chiliflakes.

Bereidingwijze | kant-en-klaar hapje | rochebaron met amarenekersen

  1. Snijd de rochebaron in 4 mooie puntjes en leg op een klein bordje
  2. Lepel er de kersen met de siroop op en langs en garneer met de bloemblaadjes.

Producten uit dit recept

Ingrediënten | huisgemaakte hapje | Vegan brownie met pittige chocolademousse

  • 3 vegan brownies 
  • 3 dl plantaardige slagroom
  • 150 g pure chocolade
  • chiliflakes
  • grof zeezout

Ingrediënten | kant-en-klaar hapje | rochebaron met amarenekersen

  • rochebaron uit het kaas- en bierplateau
  • 12 amarene kersen met siroop
  • enkele bloemblaadjes van eetbare viooltjes

Publicatie datum: 16 november 2021