Wildzwijn rug filet

Wildzwijn rug filet, gegrilde bospeen, mousseline van knolselderij en pastinaak met wild jus.

Gang
Hoofdgerecht

Bereidingswijze

  1. Doe de wijn, basilicum, tomatenpuree, knoflook, suiker, olijfolie en sjalotje in een Blender en pureer. Leg de filets in de marinade, minimaal 1 uur maar hoe langer hoe lekkerder.
  2. Grill de bospeen op een grilplaatje of met een gasbrander, kook de romanasco roosjes beetgaar in gezout water.
  3. Kook de knolselderij blokjes en de pastinaakblokjes goed gaar, giet ze af en puree dit met een flinke scheut olijfolie en breng deze op smaak met limoen sap en zout/peper, zorg voor een glade mouseline.
  4. Steek de roseval aardappels uit in een mooi torentje, zet de torentjes in een kleine ovenschaal en giet er olijf olie bij en de tak rozemarijn en zeezout. dek het schaaltje af met aluminium folie en zet dit voor 20 minuten in de oven op 180 graden.
  5. bruneer de hazelnoten in een pan en kneus deze als ze afgekoeld zijn.
  6. Haal de filets uit de marinade, dep ze af en gril ze in 3-4 minuten per kant tot ze medium zijn. Bestrijk ze af en toe met de marinade.
  7. Tranceer de filet voor dat deze op het bord gaat.
  8. Zorg dat de overige componenten gereed zijn, maak het bord op naar eigen inzicht en garneer af met wat takjes cress.

Ingrediënten

  • 400 gram Wildzwijn rug filet
  • 2 dl rode wijn
  • 3 takjes basilicum
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 1 sjalotje gesnipperd
  • 1 tl suiker
  • 1 tl tomatenpuree
  • 400 gram sous vide Bospeen (hessing)
  • 200 gram romanesco roosjes
  • 200 gram knolselderij schoon gemaakt in blokjes
  • 200 gram pasitnaak schoon gemaakt in blokjes
  • 1 limoen
  • olijfolie
  • 2 roseval aardappels
  • takje rozemarijn
  • handje vol hazelnoten
  • wild jus
  • takje cress
  • zout en peper