Bronzen dessert op zilveren doek

Gang
Nagerecht
Aantal Personen
1
Bereidingstijd
40 minuten

Bereidingswijze

  1. Ontdooi de appelcoulis van boiron. Week de gelatine in koud water. Verwarm de coulis en los hierin de gelatine op. Laat afkoelen tot keukentemperatuur. Klop de slagroom lobbig en zet koud weg. Verwarm de suiker met een dun laagje water (zodat het net onderstaat) tot 118ºC. Klop intussen de eiwitten stijf, voeg dan in een dunne straal de suikersiroop toe en klop koud. Meng de coulis met de slagroom en spatel er daarna het eiwit doorheen. Vul daarna een mal naar keuze met de mousse en vries in.
  2. Smelt de chocolade met de cacaoboter au bain-marie tot 37ºC. Haal de bevroren chocolademoussebollen met behulp van een prikker door de coating, zodat er een dunne egale laag ontstaat.
  3. Breng voor de groeneappelsorbetijs 7 dl water aan de kook en voeg hier de suiker aan toe. Laat de limoenblaadjes samen met de rose peperkorrels even in trekken (niet doorkoken). Laat het suikerwater afkoelen, zeef het uit en meng dit goed met de appelcoulis. Voeg hier het sap van 1 limoen aan toe samen met de vodka. Draai de massa afgekoeld op in een ijsmachine. Bewaar de sorbet op -13 Celsius.
  4. Haal de wittechocoladecrumble door het bronspoeder. Spray de chocolademoussebollen met bronsspray en leg op de crumble. Serveer met groeneappelsorbetijs en garneer met diverse bloemen en bladbrons.

Tip Wittechocoladecrumble 

Bak de gewenste hoeveelheid witte chocolade in een dunne laag in de oven op 150ºC (let op dit verbrand snel). Koel terug en draai vervolgens in de blender tot crumble.

Ingrediënten

Wittechocolademoussebollen

  • 4 blaadjes gelatine
  • 500 g aspergecoulis
  • 3 dl slagroom
  • 150 g kristalsuiker
  • 2 eiwitten

Coating

  • 200 g witte chocolade
  • 300 g cacaoboter

Groeneappelsorbetijs

  • 1 pak boiron groene appel
  • 700 gr suiker
  • 3 limoen blaadjes
  • 1 limoen
  • 10 gr rose peper
  • 0.5 dl Vodka

Garnering

  • wittechocoladecrumble, naar smaak (zie extra recept)
  • bronspoeder
  • bronsspray
  • groeneappelsorbetijs, naar smaak
  • eetbare bloemen, naar smaak
  • eetbaar bladbrons, naar smaak

Publicatie datum: 03 februari 2022