Carpaccio van coquilles met Ibericoham-vinaigrette en limoen-aioli

Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
25 minuten

Bereidingswijze

  1. Verdeel de coquilleplakjes over vier borden en leg ze in nette cirkels.
  2. Breng voor de vinaigrette het suikerwater aan de kook. Voeg de ibericoham toe en laat deze 5 minuten meekoken. Haal het water van de warmtebron. en voeg de peperkorrels en kappertjes toe. Laat het mengsel iets afkoelen, maak het dan af met de sherryazijn, de olijfolie en het grootste deel van het limoensap en breng op smaak met peper en zout.
  3. Maak een aioli van de eidooier, de mosterd, de rest het limoensap en de zonnebloemolie. Doe de aioli over in een spuitzak. 4. Verdeel de vinaigrette over de coquilles en spuit er wat toefjes aioli tussen. Garneer met bieslook, radijs en zeekraal.

Ingrediënten

  • 12 coquilles, in dunne plakjes
  • 100 ml suikerwater (1:1 water:suiker)
  • 100 g Ibericoham, in kleine stukjes
  • 15 g groene-peperkorrels, fijngehakt
  • 20 g kappertjes, fijngehakt
  • 1 ml sherryazijn
  • 50 ml olijfolie
  • sap van 2 limoenen
  • 1 eidooier
  • 20 g dijonmosterd
  • 100 ml zonnebloemolie
  • handje bieslook, fijngesneden
  • 4 radijzen, in dunne plakjes gesneden
  • 20 g zeekraal

Publicatie datum: 03 februari 2022