Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Kook voor de aardappelrösti de aardappels iets verder dan halfgaar. Giet af en laat uitlekken en afkoelen. Draai de koude aardappelen door de julienneschijf van de Magimix. Meng de kruiden met de olie en maak hiermee de aardappel aan.
Spuit vellen aluminiumfolie in met pancoating, verdeel er 600 gram van de aardappelmassa over en rol tot meerdere strakke rollen van 4 centimeter dik. Bak de röstirollen 20 minuten in een oven van 180ºC. Snijd de rollen in plakjes. Gebruik 2 plakjes voor dit recept en bewaar de rest voor later gebruik in de vriezer of koeling.
Peper en zout de côte de boeuf aan beide kanten. Bak het vlees in 1/3 van de roomboter met een beetje olie goed aan beide kanten aan. Zet de warmtebron laag en schep de roverige roomboter over het vlees heen. Zet de warmtebron uit en laat het vlees 10 minuten rusten in de roomboter.
Warm de sauzen op in een pannetje. Verwarm het vlees, de groenten- en de aardappelgarnituur ongeveer 4 minuten in een oven van 180ºC. Trancheer het vlees en dien het op in een schaal of op een plateau. Leg de groentes een rösti eromheen. Bestrooi het vlees met zeezout en garneer met een takje rozemarijn (brand voor extra beleving de rozemarijn even aan met een gasbrander). serveer de sauzen er in bakjes bij.
Ingrediënten
Huisgemaakte aardappelrösti (voor 16 personen):
1 kg aardappel
verse kruiden, fijngehakt: citroentijm, lavas, rozemarijn en peterselie
350 g olijfolie
Côte de boeuf
1 stuk côte de boeuf (750 g)
100 g roomboter
olie, naar eigen inzicht
Overig
vooraf bereide seizoensgroentegarnituur naar keuze