Côte de boeuf

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
2
Bereidingstijd
45 minuten

Bereidingswijze

  1. Kook voor de aardappelrösti de aardappels iets verder dan halfgaar. Giet af en laat uitlekken en afkoelen. Draai de koude aardappelen door de julienneschijf van de Magimix. Meng de kruiden met de olie en maak hiermee de aardappel aan.
  2. Spuit vellen aluminiumfolie in met pancoating, verdeel er 600 gram van de aardappelmassa over en rol tot meerdere strakke rollen van 4 centimeter dik. Bak de röstirollen 20 minuten in een oven van 180ºC. Snijd de rollen in plakjes. Gebruik 2 plakjes voor dit recept en bewaar de rest voor later gebruik in de vriezer of koeling.
  3. Peper en zout de côte de boeuf aan beide kanten. Bak het vlees in 1/3 van de roomboter met een beetje olie goed aan beide kanten aan. Zet de warmtebron laag en schep de roverige roomboter over het vlees heen. Zet de warmtebron uit en laat het vlees 10 minuten rusten in de roomboter.
  4. Warm de sauzen op in een pannetje. Verwarm het vlees, de groenten- en de aardappelgarnituur ongeveer 4 minuten in een oven van 180ºC. Trancheer het vlees en dien het op in een schaal of op een plateau. Leg de groentes een rösti eromheen. Bestrooi het vlees met zeezout en garneer met een takje rozemarijn (brand voor extra beleving de rozemarijn even aan met een gasbrander). serveer de sauzen er in bakjes bij.

Ingrediënten

Huisgemaakte aardappelrösti (voor 16 personen):

  • 1 kg aardappel
  • verse kruiden, fijngehakt: citroentijm, lavas, rozemarijn en peterselie
  • 350 g olijfolie

Côte de boeuf

  • 1 stuk côte de boeuf (750 g)
  • 100 g roomboter
  • olie, naar eigen inzicht

Overig

  • vooraf bereide seizoensgroentegarnituur naar keuze
  • 30 ml pepersaus
  • 30 ml bearnaisesaus

Publicatie datum: 03 februari 2022