Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Verwarm voor het codiumijs de melk, room, codium, vanillestokje en suiker in de thermoblender tot 85ºC. Zeef deze massa boven de eidooiers, roer goed door en laat het vervolgens nog 10 minuten draaien op 85ºC. Zeef de massa nogmaals en zet tot gebruik afgedekt weg in de koeling. Draai er in de ijsmachine ijs van.
Smelt voor de chocolademoussebollen de chocolade met de olijfolie, roer hier de eidooiers en de suiker door. Klop de eiwitten in een brandschone, ontvette mixer stijf. Spatel beide massa’s voorzichtig door elkaar. Vul daarna een mal naar keuze tot de helft met de helft van de mousse en laat half invriezen. Zet de overige mousse koel weg.
Verwarm voor de karamel de suiker in een droge pan geleidelijk tot een goudbruine karamel, giet de room erop, roer goed door en en vries dit in een klein bol malletje in.
Leg de bevroren karamelballetjes in de half bevroren mousse. Vul de mal vervolgens af met de rest van de mousse en vries verder in.
Smelt de pure chocolade met de cacaoboter au bain-marie tot 37ºC. Haal de bevroren chocolademoussebollen met een prikker door deze coating, zodat er een dunne egale laag ontstaat.
Haal de wittechocoladecrumble door goudpoeder. Spray de chocolademoussebollen met goudspray en leg op de crumble. Garneer met codium, bloemen en bladgoud.
TipBak de gewenste hoeveelheid witte chocolade in een dunne laag in de oven op 150ºC (let op dit verbrand snel). Koel terug en draai vervolgens in de blender tot crumble.
Ingrediënten
Codiumijs
300 ml melk
300 ml room
100 g codium
1 vanillestokje
175 g suiker
5 eidooiers
Chocolademoussebollen
200 g pure chocolade
30 g olijfolie
6 eieren, gesplitst
40 g suiker
Interieur van karamel
150 g suiker
150 g slagroom
Coating
200 g pure chocolade
300 g cacaoboter
Garnering
wittechocoladecrumble, naar smaak (zie extra recept)