Licht gepekelde zalm met nori, ponzu-vinaigrette en avocadocrème

Gang
Lunchgerecht Tussengerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
20 minuten 25 minuten

Bereidingswijze

  1. Meng de ingrediënten voor de pekel en bestrooi de zalm ermee. Laat 25 minuten marineren.
  2. Spoel de zalm af met water de dep droog. Draai de norivellen in een keukenmachine of blender fijn tot poeder. Rol de gepekelde zalm door het noripoeder, zodat deze een zwart laagje krijgt.
  3. Draai alle ingrediënten voor de avocadocrème in de keukenmachine tot een gladde massa en schep in een spuitzak. Meng alle ingrediënten voor de ponzu-vinaigrette goed door elkaar en schep in een spuitfles (voor gebruik nog even goed schudden).
  4. Schik de zalm op de borden, besprenkel met ponzu-vinaigrette en spuit er toefjes avocadocrème bij. Maak af met rettich, komkommer en dille en eventueel wat krokantjes gemaakt van gefrituurde norivellen in tempurabeslag.

Ingrediënten

Pekel

  • 60 g zout
  • 15 g rietsuiker
  • rasp van 1 limoen

Zalm

  • 500 g verse zalm, zonder huid en graat, in repen
  • 4 norivellen

Avocadocrème

  • 1 avocado
  • 25 g zonnebloemolie
  • 20 g sushiazijn
  • 1 el mayonaise

Ponzu-vinaigrette

  • 50 g ponzu
  • 80 g zonnebloemolie
  • 40 g sushiazijn

Overig

  • 1 komkommer, in linten
  • ½ rettich, in flinterdunne plakjes
  • verse dille, om te garneren

Publicatie datum: 03 februari 2022