Skinny palomatini

Stirred cocktail met mezcal, grapefruitshrub, bruiswater en gerookt zout. 

Gang
Drank
Aantal Personen
1
Bereidingstijd
5 minuten

Bereidingswijze

  1. Maak met gerookt zout een zoutrand op een cocktailglas. Schenk 30 ml mezcal in en meng met 30 ml grapefruitshrub en 2 druppels zoutoplossing (20 gram zout op 80 ml warm water). Vul af met bruisend water.

TipEen grapefruitshrub maak je gemakkelijk zelf. Schil hiervoor een citrusvrucht (vermijd het witte deel van het vruchtvlees). Trek 1 deel citrusschil met 1½ deel witte kristalsuiker vacuüm en zet minimaal 24 uur weg. Masseer af en toe zodat de oliën vrij komen. Voeg 1½ deel natuurazijn toe en zet weer minimaal 24 uur weg. Schenk door een fijne zeef in een glazen fl es en bewaar maximaal 6 maanden.

Alcoholische eenhedenDeze cocktail bevat 1 alcoholische eenheid.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • gerookt zeezout
  • 30 ml mezcal
  • 30 ml grapefruitshrub
  • 20 gr zout
  • 80 ml warm water

Publicatie datum: 03 februari 2022

Gerelateerde recepten

Onbezorgd ondernemen. Word klant bij Sligro!

Inkopen doen bij Sligro

  • Compleet food en non-food assortiment
  • Persoonlijk advies van onze vakspecialisten
  • Toegang tot onze 50 vestigingen in heel Nederland
  • Ontvang gratis ProChef koksmes t.w.v. € 27,99 bij je eerste aankoop

 

Ook interessant

Ben je op zoek naar frisse zomerse dranken? Laat je inspireren met zomerse cocktails, alcoholvrije dranken, smaakvolle wijnen of ga voor seizoensbieren