Bhaji van ui

Krokante uiensnack met een dip van komkommer en munt. 

Gang
Lunchgerecht Hapje Voorgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
1 uur

Bereidingswijze

  1. Verwarm de friteuse voor op 165 °C.
  2. Maak de zoete uien schoon en schaaf in dunne ringen op de mandoline. Snijd de groene peper in fijne ringen.
  3. Meng de uienringen en groene peper in een kom met de bloem, het bakpoeder, de kurkuma en het komijnzaad. Kruid eventueel nog met een snufje zout en peper.
  4. Was de komkommer en snijd in zeer fijne blokjes. Gebruik de zachte kern van de komkommer niet. Meng de blokjes komkommer met de yoghurt en limoensap en -rasp. Haal de blaadjes munt van de takjes en snijd ragfijn. Meng met de yoghurt en kruid met zout en peper.
  5. Vorm platte ‘burgers’ van de uienmassa met behulp van 2 lepels en laat een voor een voorzichtig in de hete olie glijden. Maak er ongeveer 6 per keer.
  6. Frituur ongeveer 4-5 minuten en draai tussendoor eenmaal om, zodat beide kanten goudbruin kleuren en mooi krokant bakken. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi lichtjes met een snufje zout.
  7. Serveer de krokante bhaji’s met de yoghurtdip.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 2 grote zoete uien
  • 1 groene peper
  • 100 g tarwebloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1/2 tl kurkuma
  • 1 tl komijnzaad
  • 100 g Griekse yoghurt
  • 1 komkommer
  • Sap en rasp van ½ limoen
  • 4 takjes verse munt
  • Versgemalen peper
  • Zout

Bijpassende dranksuggestie

Publicatie datum: 23 februari 2022

Gerelateerde recepten

Ook interessant