Bruschetta met geplukte kwartelbout en doperwtencréme 

Bruschetta met geplukte kwartelbout, doperwtencrème, dragonmayonaise en munt

Gang
Amuse Hapje Lunchgerecht Tussengerecht Voorgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
30 minuten

Bereidingswijze

  1. Snijd het brood, gril met een beetje olijfolie en zout en peper dit na.
  2. Kook de doperwten in ruim water met zout en draai dit fijn met een scheut kookvocht.
  3. Voeg de munt toe als de crème wat is afgekoeld en maak de crème op smaak met peper, zout en olijfolie
  4. Pluk de kwartelboutjes van het bot en verwarm deze.
  5. Draai de dragon fijn met de mayonaise en doe deze in een spuitzak of spuitfles.
  6. Dresseer de geplukte kwartel op de bruschetta en zet puntjes doperwtencrème.
  7. Zet puntjes dragonmayonaise op de kwartel en garneer het gerecht af met de sojabonen, munt, landcress en affilla cress.

OpmaaktipPresenteer de bruschetta zoals op de foto als hoofdgerecht

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 4 plakken pain rustiek
  • 300 g gegaarde kwartelboutjes (op kamertemperatuur)
  • 100 g mayonaise
  • 10 g gehakte dragon
  • 200 g doperwten diepvries
  • takje munt
  • 50 g sojabonen
  • takjes landcress / affilla cress

Bijpassende dranksuggestie

Publicatie datum: 23 februari 2022

Gerelateerde recepten

Ook interessant