Fudge met cranberry’s en pistache

Zelfgemaakte fudge met gecondenseerde melk, witte chocolade, Daendels cranberry’s en pistachenoten

Gang
Hapje Nagerecht
Aantal Personen
20
Bereidingstijd
30 minuten 3 uur

Bereidingswijze

  1. Breng in een pan water aan de kook en plaats er een passende kom op.
  2. Giet de gecondenseerde melk in de kom en laat goed heet worden. Voeg het opengesneden vanillestokje toe.
  3. Hak de witte chocolade in stukjes en voeg samen met de boter toe aan de gecondenseerde melk.
  4. Roer goed door tot de chocolade volledig is opgelost. Verwijder het vanillestokje.
  5. Neem van het vuur en roer er de cranberry’s en de pistachenoten doorheen.
  6. Bekleed een vierkante ovenschaal van ongeveer 20 x 20 centimeter met bakpapier en giet er de massa in.
  7. Strijk mooi glad met een spatel en laat minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
  8. Haal uit de vorm en snijd in mooie blokjes.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 400 g gecondenseerde melk
  • 25 g gezouten roomboter
  • ½ vanillestokje
  • 400 g witte chocolade
  • 150 g gedroogde cranberry’s
  • 100 g geroosterde pistachenoten

Bijpassende dranksuggestie

Publicatie datum: 23 februari 2022

Gerelateerde recepten

Ook interessant