Mexican streetcorn

Pittige geroosterde maiskolf gerold in een roommengsel. 

Gang
Bijgerecht Hapje Lunchgerecht Hoofdgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
35 minuten

Bereidingswijze

  1. Smeer de maiskolven in met de helft van de tex-mex.
  2. Meng de rest van de tex-mex met de zure room, de mayonaise, de verkruimelde geitenkaas en de helft van het limoensap.
  3. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Maak aan met de rest van het limoensap en kruid met zout en peper.
  4. Rooster de maiskolven in een grillpan of op de barbecue.
  5. Rol gloeiendheet door het roommengsel zodat alle kanten goed bedekt zijn.
  6. Serveer op een schaal en bestrooi met de topjes koriander en de avocado.
  7. Lepel er beide salsa's overheen en serveer onmiddellijk.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 4 gekookte maiskolven
  • 2 el Bresc Tex Mex
  • 2 el zure room
  • 2 el mayonaise
  • 2 el verkruimelde verse geitenkaas
  • sap en rasp van ½ limoen
  • 1 avocado
  • 4 takjes koriander
  • 4 el chipotlesauce
  • 4 el pikante salsa
  • versgemalen peper
  • zout

Bijpassende dranksuggestie

Publicatie datum: 24 februari 2022

Gerelateerde recepten

Ook interessant