Ovenschotel Gado gado

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
1
Bereidingstijd
15 minuten

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst ruim water met zout, limoenblad en sereh 15 minuten. Laat de rijst nog een uur trekken in heet water. Koel de rijst vervolgens een nacht onder druk.
  2. Blancheer de sperziebonen een paar minuten. Meng de ketjap met knoflook, ui kruiden en specerijen en lak hier de sperziebonen mee in.
  3. Meng de bloemkoolroosjes met de olie en de specerijen, verspreid ze over een bakplaat met bakpapier en rooster ze circa 10 minuten in een oven van 220°C.
  4. Meng de zoete-aardappelblokjes met de olie en de specerijen en rooster ze ook circa 10 minuten op 220°C.
  5. Meng de ingrediënten voor de groene-appelsalade.
  6. Schep de rijst, bloemkool en bataat in een bakje en vul aan met de sojaboontjes, pindasaus, taugé, bosui, chioggiabiet, gekookt ei en kokosmelk. Serveer de groene-appelsalade er in een apart bakje bij.

Ingrediënten

  • 1 limoenblad
  • 1 stengel sereh
  • 20 g lontong rijst
  • huisgemaakte pindasaus, naar eigen inzicht
  • taugé, naar eigen inzicht
  • bosui, naar eigen inzicht
  • chioggiabiet, naar eigen inzicht
  • 1 ei, gekookt
  • scheutje kokosmelk

Gelakte sperziebonen

  • 75 g sperziebonen, gebroken
  • 12,5 g ketjap
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 6 g ui, fijngehakt
  • stukje verse gember, geraspt
  • stukje rode peper, fijngesneden
  • mespunt koriander
  • mespunt komijn
  • mespunt laos
  • mespunt gemberpoeder
  • mespunt gemalen kruidnagel

Geroosterde bloemkool

  • 120 g bloemkoolroosjes
  • scheutje zonnebloemolie
  • mespunt kurkuma
  • mespunt komijn
  • mespunt zwarte peper
  • mespunt gemberpoeder
  • mespunt laos

Geroosterde bataat

  • 150 g zoete aardappel, in blokjes
  • scheutje zonnebloemolie
  • mespunt gemalen gember
  • mespunt laos
  • mespunt kurkuma
  • mespunt komijn
  • mespunt zwarte peper
  • mespunt chilipoeder

Groene-appelsalade

  • 115 g groene appel, stift gesneden
  • mespunt dille, gehakt
  • mespunt koriander, gehakt
  • sap en rasp van 1 limoen
  • een snufje zout
  • mespunt poedersuiker
  • scheutje wittewijnazijn
  • scheutje zonnebloemolie
  • mespunt gemalen gember

Publicatie datum: 05 mei 2022