Tom kha kai

Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
15 minuten

Bereidingswijze

  1. Vlinder de kipfilet en snijd deze daarna in 4 grote stukken. Verhit de olie in een pan en fruit hierin de ui, champignons, knoflook, galanga en rode peper op lage stand glazig. Voeg de kipfilet toe en bak nog 4 minuten.
  2. Kneus de stengel limoengras en voeg deze toe aan de pan. Voeg de currypasta en kokossuiker toe en laat nog 3 minuten bakken. Blus af met het limoensap.
  3. Voeg 2 liter water toe aan de pan en laat alles 45 minuten zachtjes koken.
  4. Voeg de kokosmelk toe en laat nog 30 minuten zachtjes koken. Laat de laatste 5 minuten de koriander meetrekken.
  5. Verwijder voor serveren het bosje koriander. Garneer de soep met verse koriander en eventueel wat chili-olie.

Ingrediënten

  • 800 g kipfilet
  • 1 scheutje kokosolie
  • 500 g ui, gesnipperd
  • 5 lente-uitjes, fijngesneden
  • 300 g champignons, in plakjes
  • 6 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 50 g galanga, fijngesneden
  • 2 stuks rode peper, fijngesneden
  • 1 stengel limoengras
  • 30 g rode currypasta
  • 50 g kokossuiker
  • sap van 3 limoenen
  • 1 l kokosmelk
  • 1 bosje koriander

Publicatie datum: 05 april 2022