Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Schil met behulp van een dunschiller de citroenen zonder te veel wit.
Snijd het citroengras in grove stukken.
Verwarm 2 dl van het water met de suiker en voeg er de citroenschillen en het citroengras aan toe. Breng tegen het kookpunt, dek af met een deksel en laat nog 15 minuten trekken.
Zeef het vocht door een fijne zeef.
Voeg er het sap van de citroenen en de rest van het water aan toe en plaats in de koelkast om het volledig terug te koelen.
Giet de afgekoelde citroenlimonade in een kan en vul deze verder af met ijsblokjes.
Garneer eventueel met enkele plakjes citroen en een stengel citroengras.
TipGebruik in plaats van plat water ook eens bruiswater.