Saté ketjap

Gegrilde sateetjes met ketjapsaus, cassavechips en gebakken uitjes

Gang
Brunchgerecht Hoofdgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
25 minuten

Bereidingswijze

  1. Bereid de barbecue voor om direct te kunnen grillen bij een temperatuur van ongeveer 150 °C.
  2. Snijd de rode peper in zeer dunne ringen en snijd de bosui eveneens in ringen.
  3. Verwarm in een steelpan de ketjap manis met het sap en rasp van de limoen en voeg er de rode peper, het sesamzaad en de bosui aan toe.
  4. Hak de pinda’s grof en voeg eveneens toe aan de saus.
  5. Grill de sateetjes om en om op de barbecue tot ze mooi gekleurd zijn en nét gaar. Neem van de grill en leg op een schaal. Lepel er rijkelijk de ketjapsaus overheen en bestrooi met de gebakken uitjes. Serveer er de cassavekroepoek bij.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 8 stokjes gemarineerde kipsaté
  • 2 dl ketjap manis
  • 1 limoen
  • ½ rode peper
  • 2 stengels bosui
  • 2 el ongezouten pinda’s
  • 1 tl geroosterd sesamzaad
  • 2 el gebakken uitjes
  • 2 handjes cassavekroepoek

Bijpassende dranksuggestie

Publicatie datum: 09 mei 2022