Stoofvlees van ree

Stoofpot van ree met bramen, champignons en pruimen

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
4 uur

Bereidingswijze

  1. Snijd het reevlees in stukken van 2 cm.
  2. Snijd de uien in ringen en de knoflook en wortel in plakjes.
  3. Meng de ui, knoflook, wortel en het vlees samen met de wijn en laat dit een uurtje staan, giet daarna het vocht af. Maar bewaar dit vocht wel.
  4. Bak nu de spekreepjes aan in een pan en haal ze daarna uit de pan.
  5. Bak daarna het vleesmengsel in de pan lekker goudbruin aan, voeg de tomatenpuree toe.
  6. Voeg daarna de marinade en de spek toe en breng dit aan de kook.
  7. Voeg de tijm, laurier en de peterselie toe, laat dit ongeveer 3 uur zachtjes stoven op laag vuur met een deksel schuin op de pan.
  8. Bak de beukenzwammetjes in een aparte pan goudbruin en voeg op het einde de gesneden pruimen en de bramen toe en haal de pan direct van het vuur.
  9. Controleer na 3 uur of het vlees voldoende mals is, breng dit op smaak met peper en zout.
  10. Voeg de beukenzwammetjes, stukjes pruimen en bramen toe, vermeng dit voorzichtig.

Ingrediënten

  • 750 g reestoofvlees (4231)
  • 2 middelgrote uien (940365)
  • 3 tenen knoflook (639095)
  • 250 g wortel (75424)
  • 750 ml rode wijn (Luis Cañas Reserva) (151241)
  • 150 g ontbijtspek (441489)
  • 70 g tomatenpuree (659545)
  • 2 takjes verse tijm (514627)
  • 2 gedroogde laurierblaadjes (389899)
  • 30 g verse platte peterselie (339899)
  • 250 g beukenzwammetjes (47616)
  • 150 g pruimen ( 30601)
  • 100 g bramen (652548)

Bijpassende dranksuggestie

Publicatie datum: 06 oktober 2022