Gelakte zeebaarsfilet met garnalenspies in venkelsaus

Met appelstroop gelakte zeebaarsfilet en garnalenspies met een saus van riesling, rauwe ham en venkel

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
35 minuten

Bereidingswijze

  1. Verwarm de grill van de oven.
  2. Snijd de venkel en 2 plakjes rauwe ham ragfijn en zweet aan in een steelpan in een scheutje olie.
  3. Blus af met de riesling en laat tot ⅔ inkoken. Voeg de kookroom toe en laat tot de helft inkoken.
  4. Voeg de bieslook toe en proef of de saus voldoende op smaak is.
  5. Leg 2 plakjes rauwe ham tussen 2 vellen bakpapier en laat in 60 seconden in de magnetron bakken tot krokante chips is ontstaan. Breek in stukjes.
  6. Snijd de zeebaarsfilets in de lengte doormidden, kruid met zout en peper en bak op de velkant mooi bruin. Draai om, laat nog 1 minuut bakken en leg dan op een plateau. Smeer lichtjes in met appelstroop.
  7. Snijd de overige 2 plakjes rauwe ham in de lengte doormidden en leg op de zeebaarsfilets.
  8. Bak de garnalenspiesen om en om tot ze nét gaar zijn, smeer aan beide kanten in met appelstroop en leg ze bij de zeebaars op het plateau.
  9. Plaats onder de grill en laat kort roosteren, zodat de appelstroop licht begint te karamelliseren.
  10. Maak een mooie spiegel van de saus op het bord en leg er de zeebaarsfilet in.
  11. Dresseer er de garnalenspies op en garneer met de chips van rauwe ham.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 2 zeebaarsfilets à 200 g
  • 4 Argentijnse garnalenspiesen
  • 1/2 venkel
  • 6 plakjes rauwe ham
  • scheutje zonnebloemolie
  • 2 glazen rieslingwijn
  • 1 dl kookroom
  • 2 el fijngesneden bieslook
  • 2 flinke el appelstroop
  • versgemalen peper
  • fleur de sel

Bijpassende dranksuggestie

Publicatie datum: 12 oktober 2022

Gerelateerde recepten

Ook interessant