Geroosterde eendenspies met bospeen en sinaasappel

Eendenspies met minibospeentjes, citroentijm en partjes sinaasappel

Gang
Hoofdgerecht Hapje
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
20 minuten

Bereidingswijze

  1. Schil de minibospeen, maar laat wel wat van het loof eraan zitten. Snijd in de lengte doormidden.
  2. Blancheer de minibospeen kort, giet af, spoel koud en laat goed uitlekken.
  3. Rasp een beetje van de schoongeborstelde sinaasappelschil en houd apart. Snijd de schil van de sinaasappels en snijd de partjes tussen de vliesjes uit.
  4. Verwarm het gourmetstel of de tafelgrill voor.
  5. Rooster de eendenspiesen op de velkant tot dit mooi gekleurd en krokant is. Draai om en laat nog even roosteren op de vleeskant.
  6. Leg er de minibospeen met de geriste tijm bij en rooster in het vrijgekomen vet van de eend tot het mooi gekleurd is. Kruid met zout en peper en bestrooi met de sinaasappelrasp.
  7. Voeg de partjes sinaasappel toe, bak kort mee en serveer de spies met de bospeen en de sinaasappel.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 4 eendenspiesen Fresh Yellow
  • 1 pakje minibospeenmix
  • 2 handsinaasappelen
  • 4 takjes citroentijm
  • versgemalen peper
  • zout

Bijpassende dranksuggestie

Publicatie datum: 04 oktober 2022

Gerelateerde recepten

Ook interessant