Runderbavette gegrild op de BBQ

Runderbavette gegrild op de BBQ besprenkeld met merg en peper uit de flambadou

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
5 minuten
Wachttijd
5 minuten

Bereidingswijze

  1. Haal de bavette ruim 1 uur voor gebruik uit de koeling en uit de verpakking, zo kan hij op temperatuur komen.
  2. Steek ondertussen de BBQ aan.
  3. Smeer de bavette aan beide zijden licht in met olijfolie.
  4. Grill de bavette heel mooi aan tot een kerntemperatuur van 52°C.
  5. Haal hem van de grill af en bestrooi hem met zout.
  6. Laat hem vervolgens 5 minuten rusten onder het aluminiumfolie.
  7. Stop ondertussen de flambadou in de hete kolen van de BBQ.
  8. Zorg dat hij echt goed heet is.
  9. Trancheer het vlees.
  10. Houd de hete flambadou boven het getrancheerde vlees en stop er 1/3e van de mergrol in.
  11. Laat het vet nu mooi over het vlees lopen.

TipZorg dat de flambadou superheet is maar let op dat je hem niet vol met as schept, en als je de mergrol erin laat vallen dan is de kans heel groot dat dit in brand vliegt dus wees alert.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • black angus runderbavette
  • mergol
  • olie
  • zout

Publicatie datum: 15 november 2022