Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Doe 200 gram van de koekjes in de keukenmachine en mix tot kruimels. Schep in een kom.
Smelt de boter en voeg samen met de melk toe aan de verkruimelde koekjes. Schep goed door elkaar.
Smelt de witte chocolade au bain-marie en spatel door het koekjesmengsel.
Rooster de pistache en hazelnoten in een droge pan en laat afkoelen.
Snijd de gedroogde zuidvruchten grof en meng samen met de noten en de achtergehouden koekjes door het chocolademengsel.
Leg 3 laagjes rekfolie op de werkbank en schep de chocolademassa in het midden van de folie. Laat even rusten tot de massa iets steviger wordt en rol dan met behulp van de folie op tot een strakke ‘worst’.
Plaats in de koelkast en laat minimaal 2 uur goed opstijven.
Verwijder de folie en snijd in plakken.
Producten uit dit recept
Ingrediënten
250 g amarettokoekjes (of biscuits)
75 g roomboter
scheutje melk
300 g witte chocolade
200 g pistachenoten en zuidvruchten (hazelnoot, cranberry’s, gedroogde vijgen, pistache)