Rode Bieten Carpaccio met Chermoula

Bereidingswijze

  1. Snijd carpaccio 's van de gekookte rode bieten. Was de rucola sla.
  2. Snipper de sjalot, snijd de olijven in ringen, de tomaat in brunoise, de munt in julienne.
  3. Fruit de sjalot aan in 30 ml olijfolie, voeg naar smaak World Spice Blend Pro Chermoula, de tomaten brunoise en de olijf ringen toe en verwarm tot 75 graden Celsius. Koel de anti-boise terug met de overige olijfolie en voeg de granaatappel pitjes en gesneden munt toe. Breng op smaak met citroen zeste en eventueel zout.
  4. Kruid het geroosterde amandelschaafsel met World Spice Blend Pro Chermoula naar smaak.

Tip: Serveer de Rode Bieten Carpaccio met de anti-boise, geroosterd amandelschaafsel en eventueel geraspte Parmezaanse kaas

Ingrediënten

  • 1 kg Rode Bieten (Gekookt)
  • 150 g Rucola
  • 100 g Amandelschaafsel (geroosterd)
  • 1 Sjalot (banaan)
  • 50 g Olijven (groen)
  • 50 g Olijven (zwart)
  • 2 Tomaten
  • 30 g Granaatappel pitjes
  • 2 Munt (vers)
  • 200 ml Olijfolie
  • Citroen Zeste
  • Verstegen Chermoula without added salt 170 gr strooibus - Verstegen World Spice Blend Pro

Publicatie datum: 31 januari 2023