Garlic Sriracha Poké Bowl

Deze poké bowl mag niet ontbreken op jouw menukaart. Heerlijk met kip, sushi rijst, edamame boontjes, avocado, mango, wortel en Garlic Sriracha Mayonaise.

Gang
Lunchgerecht Hoofdgerecht
Aantal Personen
1
Type Keuken
Japans
Bereidingstijd
10 minuten

Bereidingswijze

  1. Kook de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, laat zeer goed uitlekken en maak dan lichtjes aan met de sushi-azijn en een beetje van de mayonaise.
  2. Snijd de kipdijfilet in fijne reepjes en bak mooi bruin in een beetje zonnebloemolie. Blus af met de sojasaus en schep uit de pan.
  3. Marineer de plakjes komkommer kort met een snufje zout en een paar druppels sushi-azijn.
  4. Schep de lauwwarme sushirijst in een mooie kom en verdeel er harmonieus de gebakken kip, de komkommer, de winterwortel, de boontjes, de avocado en de mango over.
  5. Schep de rest van de mayonaise in een spuitzak en spuit dunne streepjes over de pokébowl.
  6. Bestrooi met het sesamzaad en garneer met de bosui.

Tip: Ook lekker als vegetarische variant zonder kip.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 50 gram sushirijst
  • 100 gram kipdijfilet
  • 1 el sojasaus
  • 1,5 el Garlic Sriracha Mayonaise
  • 2 el edamame boontjes
  • 3 plakjes avocado
  • 2 el mangoblokjes
  • ⅙ winterwortel (geschaafd)
  • 6 plakjes komkommer
  • 1 tl ringetjes bosui
  • ½ tl zwart sesamzaad
  • Scheutje zonnebloemolie
  • Scheutje sushi-azijn
  • Snufje zout

Publicatie datum: 06 maart 2023