Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Zorg ervoor dat de desemstarter actief is en dus niet rechtstreeks uit de koelkast komt.
Maak een ‘vulkaan’ van de volkorenbloem op de werkbank en schenk een gedeelte van het water in het midden.
Meng met de vingertoppen beetje bij beetje het water met de bloem. Voeg nu de rest van het water, de desemstarter en het zout toe aan het midden van de vulkaan.
Blijf langzaam mengen met elkaar tot alles is opgenomen.
Kneed nu stevig met de hand door tot een mooi deeg is ontstaan. Vorm er een lange plak van, vouw dubbel en druk met de muis van je hand stevig door. Haal het deeg telkens naar je toe. Draai het deeg om, druk plat en vouw weer dubbel. Blijf op deze manier gedurende ongeveer 10 minuten doorkneden. Er is nu een sterk elastisch deeg ontstaan.
Vorm er een grote bol van, leg in een kom en dek af met een vochtige doek.
Laat ongeveer 40 minuten rijzen op een warme plek in de keuken.
Neem het deeg uit de kom, verdeel in 2 stukken en kneed lichtjes door. Rol strak op in de gewenste vorm en leg op een bakplaat. Snijd lichtjes in met een vlijmscherp mes en dek af met een vochtige doek.
Plaats opnieuw op een warme plaats en laat weer 40 minuten rijzen.
Neem de doek weg en bak de gerezen broden in ongeveer 40–45 minuten af in de voorverwarmde oven.