Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Steek de oesters open en haal ze los uit de schelp. Zeef het vrijgekomen oestervocht. Leg de oesters omgekeerd terug in de onderste schelphelft.
Doe het oestervocht met de prosecco in een kom en voeg er de eidooiers, sap en rasp van de citroen, een snufje zout en versgemalen peper aan toe. Klop los.
Plaats de kom op een pan met kokend water en klop au bain-marie tot een luchtige en stevige sabayon.
Neem de kom van de pan en klop nog even door, zodat de eidooier niet stolt. Schep er de bieslook doorheen en breng eventueel nog op smaak met zout en peper.
Schep de sabayon over de oesters en leg ze op een schaal of druk ze in grof zeezout. Lepel er de kaviaar op en garneer met de borage cress. Rasp er nog een beetje citroenschil overheen.
TipEventueel kun je de sabayon lichtjes gratineren met een crèmebrûlée brandertje.