Tropical freakshake

Romige freakshake van kokosijs met ananas, mango en passievrucht

Gang
Drank Nagerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
20 minuten 10 minuten
Wachttijd
4 uur

Bereidingswijze

  1. Snijd 4 mooie parten van de ananas als garnering en houd die apart. Snijd de rest van de ananas in kleine blokjes.
  2. Schil de mango en snijd ongeveer ⅔ in kleine blokjes. Mix de rest van het vruchtvlees tot een puree in de blender. Maak eventueel iets zoeter met poedersuiker.
  3. Meng de blokjes ananas en mango met elkaar en maak aan met fijngesneden munt, limoensap en -rasp.
  4. Schep dit op de bodem van 4 hoge glazen.
  5. Klop de plantaardige slagroom met een beetje poedersuiker met behulp van een handmixer luchtig. Schep in een spuitzak met een kartelmondje.
  6. Mix in de blender het ijs met de kokosmelk en een beetje van de puree tot een romige smoothie en schenk over het fruit in de glazen.
  7. Spuit er voorzichtig de slagroom op en lepel er de mangopuree en de uitgelepelde passievrucht overheen.
  8. Bestrooi met de geschaafde kokos.
  9. Garneer de rand van het glas met het ananasblad, een topje munt en eventueel een partje ananas en mango.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • ½ ananas
  • 1 mango
  • 1 passievrucht
  • 8 bollen vegan vanille-kokosijs
  • 4 dl romige kokosmelk
  • 15 cl plantaardige slagroom
  • 4 blaadjes munt
  • sap en rasp van ¼ limoen
  • 2 el geschaafde kokos (geroosterd)
  • poedersuiker

Bijpassende dranksuggestie

Publicatie datum: 28 februari 2023

Gerelateerde recepten

Ook interessant