Salade van gemarineerde tomatensoorten met mozzarella en nectarines van de barbecue

Gang
Bijgerecht Component Lunchgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
20 minuten

Bereidingswijze

  1. Snijd de tomaten naar eigen inzicht in plakken of parten en verdeel over een ruime schaal. Voeg er de sjalot en knoflook aan toe. Ris er de citroentijm bij en snijd de blaadjes oregano ragfijn. Kruid het geheel rijkelijk met rodewijnazijn, olijfolie, gemalen peper en fleur de sel.
  2. Schep voorzichtig om en laat ongeveer 2 uur marineren in de koelkast.
  3. Bereid de barbecue voor om direct te kunnen grillen.
  4. Snijd parten van de perzik en verwijder de pit.
  5. Rooster de perzik aan alle kanten op de barbecue en druppel er dan wat honing overheen. Laat nog kort karamelliseren.
  6. Dresseer de gemarineerde tomaten in een grote schaal en lepel er rijkelijk de marinade overheen.
  7. Verdeel er de gegrilde nectarines overheen.
  8. Pluk de mozzarella grof en verdeel over de salade.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 2 coeur de boeuf tomaten
  • 4 san marzano tomaten
  • 4 noir d’antan tomaten
  • 2 green d’antan tomaten
  • 2 gesnipperde sjalotten
  • 2 teentjes gesnipperde knoflook
  • 4 nectarines
  • 4 takjes citroentijm
  • 2 takjes oregano
  • 2 el honing
  • 1 bol buffelmozzarella
  • scheutje rodewijnazijn
  • goede olijfolie
  • versgemalen peper
  • fleur de sel

Publicatie datum: 03 mei 2023