Zoete aardappel met chipotle ahornboter

Gegrilde zoete aardappelen met pittige chipotle-ahornboter. Een smaakvolle BBQ-verrassing!

Gang
Bijgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
15 minuten

Bereidingswijze

  1. Verwarm de barbecue indirect op 180°C
  2. Was de zoete aardappelen grondig en dep ze droog. Prik enkele gaten in elke aardappel met een vork.
  3. Meng in een kleine kom de boter, fijngehakte chipotle-peper, ahornsiroop, gerookt paprikapoeder en knoflookpoeder. Breng op smaak met zout en peper. Roer goed door tot alle ingrediënten goed gemengd zijn.
  4. Leg elke zoete aardappel op een stukje aluminiumfolie en vouw de folie rondom dicht, zodat er een pakketje ontstaat.
  5. Plaats de pakketjes met zoete aardappel op de barbecue en sluit het deksel. Laat de aardappelen ongeveer 30-40 minuten grillen, of tot ze zacht zijn. Draai de pakketjes af en toe om voor gelijkmatige garing.
  6. Haal de pakketjes van de barbecue en laat ze een paar minuten afkoelen. Open voorzichtig de foliepakketjes.
  7. Snijd elke zoete aardappel in de lengte door en kerf deze in met een mes.
  8. Schep een royale lepel chipotle-ahornboter op elke zoete aardappel.

TipServeer de zoete aardappelen direct terwijl ze nog warm zijn. De chipotle-ahornboter smelt dan heerlijk over de zoete aardappelen, waardoor een heerlijke smaakcombinatie ontstaat.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 2 grote zoete aardappelen
  • 4 eetlepels ongezouten boter, op kamertemperatuur
  • 1 chipotle-peper in adobosaus (La Costena), fijngehakt
  • 2 eetlepels ahornsiroop
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • Zout naar smaak
  • Versgemalen zwarte peper naar smaak

Publicatie datum: 23 mei 2023