Café complet

Twee leuke dessertcomponenten om te serveren als café complet: tiramisu met speculaas en Aziatische panna cotta

Gang
Nagerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
20 minuten
Wachttijd
2 uur

Bereidingswijze

  1. Verwarm de panna cotta tot ongeveer 70°C in een steelpan. Kneus het citroengras en snijd de gember grof. Voeg toe aan de panna cotta en laat 10 minuten trekken.
  2. Zeef het vocht en verdeel over 4 glaasjes naar keuze. Laat ongeveer 2-3 uur opstijven in de koelkast.
  3. Klop de tiramisu met een scheutje chai siroop in de planeetmenger zeer luchtig. Reken hiervoor ongeveer 8 minuten.
  4. Proef of het voldoende smaak van de chai heeft, voeg anders nog wat extra siroop toe. Schep in een spuitzak.
  5. Breek de speculaasjes in grove stukjes en maak laagjes van de speculaasjes en de tiramisu in hoge glaasjes.
  6. Rasp nog wat gerookte amandel en witte chocolade over de glaasjes met tiramisu. Laat eveneens opstijven in de koelkast.
  7. Snijd het vruchtvlees van de mango in fijne brunoise en breng op smaak met ragfijn gesneden rode peper, sap en rasp van limoen. Verdeel deze tartaar over de panna cotta.

TipBij deze bereidingen kun je veel tijd besparen omdat alles volledig voorbereid kan worden als onderdeel van een koffieservice in restaurant of koffiezaak.

 

De panna cotta en tiramisu zijn ideaal om snel massa te maken die in iedere hoeveelheid te portioneren is en waarmee je heel eenvoudig er je eigen smaak en twist aan kunt geven.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 4 dl Debic panna cotta
  • 1 stengel citroengras
  • 1 cm verse gember
  • 25 cl Debic tiramisu
  • 6 speculaasjes
  • scheutje Monin chai siroop
  • 25 g witte chocolade
  • 4 gerookte amandelen
  • 120 g verse mango
  • ⅙ rode peper
  • sap en rasp van ¼ limoen

Publicatie datum: 26 juni 2023