Chocolademousse met crème van zwarte knoflook

Quenelle van chocolademousse met een mascarponemousse met zwarte knoflook, crumble van Oreo en koffiejus

Gang
Nagerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
30 minuten
Wachttijd
1 uur

Bereidingswijze

  1. Schenk de kookroom in een planeetmenger en voeg er ⅔ van de zwarte knoflookpuree aan toe. Klop de massa in ongeveer 5 minuten mooi stijf en proef of het de juiste smaak heeft. Voeg anders nog wat extra knoflook toe.
  2. Schep in een spuitzak met een glad mondje en bewaar tot gebruik in de koelkast.
  3. Leg de quenelles chocolademousse met behulp van een spatel op het bord en laat daarop ontdooien.
  4. Breek de Oreo cookies open en schraap en de crème uit. Vermaal de koekjes in de keukenmachine tot een mooie crumble. Wil je het helemaal fijn hebben, wrijf de crumble dan door een grove zeef. Meng er de helft van de oploskoffie doorheen en bewaar tot gebruik in een afgesloten bakje.
  5. Verwarm de anglaise lichtjes in een steelpan en voeg er de rest van de oploskoffie aan toe. Laat ongeveer 10 minuten trekken en roer regelmatig door. Giet in een schaaltje en laat volledig terugkoelen.
  6. Spuit strak langs de quenelle chocolademousse mooie dotten van de crème en bestrooi met de crumble.
  7. Schenk er de koffiejus langs.
  8. Wil je het dessert nog luxer presenteren, serveer het dan met een bolletje vanille-, karamel- of notenijs.

TipBij het hoofdbestanddeel van dit dessert heb je vrijwel geen derving, want de quenelle chocolademousse kan bijna tot aan het serveren in de vriezer bewaard worden.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 4 st. Choc mousse Quenelle
  • 15 cl kookroom mascarpone
  • 1 el zwarte knoflookpuree Bresc
  • 4 st Oreo cookies
  • 1,5 el oploskoffie
  • 1 dl Debic crème anglaise
  • 8 frambozen
  • 2 takjes rode besjes
  • enkele topjes atsina cress
  • rietsuiker

Publicatie datum: 26 juni 2023