Fruitige tarte flambée met abrikozen en geitenkaas

Aantal Personen
2
Bereidingstijd
30 minuten

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Was en droog de abrikozen en verwijder de pitten.
  3. Snijd het fruit in plakjes.
  4. Leg het tarte flambée-deeg uit op de bakplaat en vorm het gelijkmatig tot een rechthoek.
  5. Verdeel vervolgens de zure room of crème fraiche over het deeg en laat ongeveer 1 cm bij de randen vrij.
  6. Leg de abrikozenjam en abrikozenplakjes erop.
  7. Snijd of kruimel de geitenkaas en leg ze op de abrikozen.
  8. Breng op smaak met zout en peper en strooi er naar wens tijm en lavendel over.
  9. Bak de tarte flambée in de oven voor ongeveer 15-20 minuten goudbruin.
  10. Dresseer er voor serveren honing over.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 1 Vel kant-en-klaar tarte flambée-deeg (flammkuchen)
  • 200 g Zure room of crème fraiche
  • D’arbo Jam Abrikozen
  • 2 Plakken geitenkaas
  • 3 Verse abrikozen
  • Zout, peper en verse of gedroogde kruiden naar smaak (bijv. tijm, rozemarijn of lavendel)
  • D’arbo Honing

Publicatie datum: 19 juni 2023