Panna cotta met bereidingen van tomaat

Panna cotta met bouillon van tomaat, gebrande kerstomaatjes en tomatenchutney met een crumble van pistache

Gang
Nagerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
40 minuten

Bereidingswijze

  1. Spoel een passeerdoek goed uit en leg in een bolzeef op een kom. Schenk er het tomatensap in en laat gedurende een nacht heel rustig uithangen.
  2. Gebruik de heldere bouillon uit de kom en kruid met fleur de sel en tabasco. Bind de bouillon lichtjes bij met een mespuntje xanthana.
  3. Haal de panna cotta uit de vriezer en leg met behulp van een spatel op het bord. Laat op het bord ontdooien.
  4. Maal de pistachenoten in de keukenmachine tot fijne kruimels. Voeg een scheutje basilicumolie toe en draai tot een crumble.
  5. Snijd de tomaatjes doormidden en bestrooi met kristalsuiker. Brand lichtjes af met een gasbrandertje.
  6. Dresseer de gebrande tomaatjes, de chutney, de crumble en de cress straks op de ring van panna cotta.
  7. Schenk de bouillon in het midden van de ring en druppel er nog een paar druppels basilicumolie in.

TipDe panna cotta biedt in dit recept een hele mooie en neutrale basis die je voor meerdere smaken desserts kunt gebruiken. De ring is perfect voor 1 persoon en is dus reeds geportioneerd. Het kan tot gebruik in de vriezer bewaard worden. Alle andere componenten in dit dessert zijn goed voor te bereiden, zodat het zeer snel te serveren is.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 4 dl tomatensap
  • 4 st Panna cotta ring
  • 50 g geroosterde pistachenoten
  • scheutje basilicumolie
  • 4 el tomatenchutney
  • 150 g gemengde kerstomaatjes
  • 1 bakje basil cress
  • mespuntje xanthana
  • kristalsuiker
  • fleur de sel
  • tabasco

Publicatie datum: 27 juni 2023