Sandwich van kaneelparfait met gekarameliseerde appel

Krokant bladerdeeg met kaneelparfait, calvadosappel en jus met karamel-zeezout

Gang
Nagerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
40 minuten
Wachttijd
3 uur

Bereidingswijze

  1. Klop de parfait in de keukenmachine op tot een stevige en luchtige massa. Spatel er de kaneelsuiker garnering doorheen.
  2. Leg 3 laagjes rekfolie op elkaar op het aanrecht en schep de luchtige parfait in het midden. Rol met behulp van de folie tot een strakke rol en plaats minimaal 3 uur in de vriezer.
  3. Verwarm de oven voor op 165°C.
  4. Steek 8 mooie rondjes uit het bladerdeeg en prik deze goed in met een vork. Bestrooi met kristalsuiker en leg tussen 2 bakmatjes op een bakplaat. Leg er een 2e bakplaat op en bak in ongeveer 15-20 minuten goudbruin en krokant in de oven.
  5. Verwarm de slagroom en los er de vloeibare caramel in op. Laat volledig afkoelen in de koelkast.
  6. Schil de appels, snijd in parten en verwijder het klokhuis.
  7. Verwarm een klontje roomboter in een anti-aanbakpan en bak er snel de partjes appel in aan. Voeg een flinke eetlepel kristalsuiker toe en laat kort karameliseren. Blus af met een scheutje Calvados en laat nog iets inkoken.
  8. Snijd een plak van de parfait in de gewenste dikte en dresseer als een sandwich tussen 2 plakjes krokant bladerdeeg.
  9. Serveer er de gebakken appeltjes bij en schenk er als laatste de karamelus langs.

TipDe aangevroren parfait is perfect te portioneren. Als à la carte dessert kun je een dikkere plak afsnijden en bij een vijfgangendiner een dunner plakje. Zo voorkom je foodwaste en kun je voor je kostprijsberekening de exacte grammages aanhouden die je wenst.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 4 dl Debic parfait
  • 4 el kaneelsuiker garnering
  • 4 plakjes roomboterbladerdeeg
  • 2 st. Elstar appel
  • 15 cl slagroom zonder suiker 35% vet
  • 1 el vloeibare caramel zeezout
  • scheutje Calvados
  • kristalsuiker
  • klontje roomboter

Publicatie datum: 27 juni 2023