Sweet Tortilla

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4
Type Keuken
Mexicaans
Bereidingstijd
1 uur

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 220 °C.
  2. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in de lengte in dunne partjes. Verdeel de partjes zoete aardappel over de bakplaat en smeer in met de jam, olijfolie, zout en oregano.
  3. Bak de zoete aardappelen 30-40 minuten in de oven tot ze zacht zijn aan de binnenkant en een beetje bruin aan de buitenkant.
  4. Doe voor de saus de zure room in een kom, voeg 1 theelepel fijn geraspte limoenschil en een flinke snuf zout toe en meng goed.
  5. Snijd de rode kool en puntpaprika fijn op een mandoline.
  6. Snijd de radijsjes ook in plakjes.
  7. Verwarm de tortilla's eventjes en verdeel 2-3 partjes zoete aardappel over de tortilla’s.
  8. Leg rode kool, paprika en radijsjes op de zoete aardappel.
  9. Pluk de koriander en munt erop en besprenkel de zure room erover.
  10. Serveer met partjes limoen en extra zure roomcrème.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 2 Zoete aardappelen
  • 2 el D‘arbo Jam Abrikozen
  • 2 el Olijfolie
  • Zout en oregano
  • 1/4 Krop rode kool
  • 1 Gele puntpaprika
  • 1/2 Bosje radijsjes
  • 12 Tortilla's
  • 1/2 Bosje munt en koriander

Voor de zure roomcrème

  • 250 g Zure room
  • 2 Limoenen – rasp
  • Koriander fijn gesneden
  • Zout naar smaak

Publicatie datum: 19 juni 2023