Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Schil de aardappels en snijd er mooie, dikke batonettes van. Spoel zeer goed af onder de kraan, laat uitlekken en dep droog.
Bak de dikke frieten voor in de friteuse, laat goed uitlekken en verhoog dan de temperatuur naar 170°C. Bak de frieten net voor het serveren goudbruin en krokant. Laat uitlekken en bestrooi met een snufje zout.
Was en pluk de kropsla.Maak de sjalot schoon en snipper ragfijn. Maak de kropsla net voor het serveren aan met de sjalot, de kappertjes, een scheutje rode wijnazijn en olijfolie en kruid met zout en peper.
Dep de pietermanfilets droog en kruid rijkelijk met versgemalen peper en zout.
Strooi de tarwebloem op een plateau en haal de filets er aan beide kanten doorheen. Klop er het teveel aan bloem van af.
Verwarm een scheutje olie in 2 brede anti-aanbakpannen. Zorg dat de filets voldoende plaats hebben in de pan, bak er maximaal 2 in een pan.
Leg de pietermanfilet met de velkant naar beneden in de pan en bak op een middelhoog vuur 3 minuten. Voeg een flinke klont roomboter toe en bak nog kort. Draai met behulp van een spatel om zodra het velletje mooi goudbruin is gebakken.
Bak de andere kant eveneens goudbruin en blijf tijdens het bakken arroseren met de braadboter. Voeg nog een klein klontje roomboter toe.
Neem de pan van het vuur en rasp de schil van de citroen over de filets. Voeg het citroensap en de peterselie toe en schep nogmaals de boter over de vis.
Serveer onmiddellijk op een passend bord met wat braadboter. Serveer er de salade en de frieten bij met de mayonaise. Serveer er eventueel nog een partje citroen bij.